Living Our Vision

AGU members collaborate to schedule an upcoming fall meeting.

We want the public to understand that Earth and space science contributes to solving the pressing problems facing humanity today, and that as an organization, AGU is helping to lead the way. The renovation project presents an opportunity to embody our mission, vision, and goals, providing both direct and indirect benefits to our members by advancing the adoption of sustainable solutions rooted in science and by positioning them as leaders in an area of ever-increasing importance.

From ocean sciences and geology to seismology and planetary sciences, when our headquarters building was designed in the early 90s every effort was made to have the structure be representative of the broad array of sciences comprising AGU’s membership. When it became clear that the building required renovation, we decided to take that original goal to the next level. In this project we challenged ourselves to live out AGU’s mission of “science for the benefit of humanity,” to showcase our members’ work and the spirit and values of scientific discovery, to advance the adoption of sustainable solutions rooted in science, and to help us inform the public about the positive impact our science can have on society.

Benefiting Our Members and Our Science

  • Destination Attraction for Earth and Space Science – Highlighting members’ work, scientific discoveries, and the building’s energy savings through a new interactive public exhibit space, the renovated building will become a destination attraction for stakeholders, policymakers, influencers, the media, and students. It will emphasize AGU and its members as leading voices in Earth and space sciences, working to ensure a sustainable future for us all.
  • State-of-the-Art Meeting and Conference Space – By providing accessible, state-of-the-art meeting and conference space, as well as informal gathering/work space for members to use while they are in the neighborhood, the renovated building will create a place where members and colleagues feel welcome to share and collaborate with each other. The new headquarters building should be every members’ home-away-from-home while they are visiting the nation’s capital.
  • Increased Productivity and Collaboration Across Programs – By creating an efficient and effective work space that includes state-of-the-art technologies and a healthy environment that cultivates better productivity and collaboration across programs, the renovated building will help AGU staff to better engage with our members and provide improved service and programming.
  • Enhanced Visibility for Earth and Space Science – By calling attention to the Earth and space sciences and educating the public about their importance, the project will help to elevate the profile of our science with a variety of audiences, and in turn, benefit our members and the broader community alike. News about this cutting-edge project has already started to shine a spotlight on AGU and it projects and programs.